top of page

Entrevista a Lillan Díes Nordström - Coworker MODA22

Qui ets i a què et dediques?

Sóc la Lillan, sóc Dissenyadora Gràfica i des de fa més de 10 anys que em dedico al disseny aplicat al món de la moda. Fem, sobre tot, el que són les botigues, les obertures de botigues per marques de roba, catàlegs, imatges corporatives, lookbooks… tot el relacionat amb la moda. Fem una mica de tot.

Explica’ns com vas arrancar aquesta aventura:

Va sorgir d’una manera improvisada. Jo havia estat treballant ja en una marca de roba i em van oferir portar una part de la gràfica i des d’aleshores fins ara. Han passat 10 anys i aquí seguim.

M’agrada arribar ben aviat, la primera hora m’encanta, per organitzar el dia, sobre tot ara que som un equip de quatre persones, per poder administrar les tasques. Malauradament ara no dissenyo tant, gestiono els projectes, però sempre busco un petit forat per seguir dissenyant (somriu).

Tu t’imaginaves que en el futur series emprenedora?

Mai m’havia plantejat ser emprenedora. No era molt ambiciosa ni pensava que faria una gran agència. Al començament, quan vaig veure que havia de contractar una altra persona em van agafar uns nervis terribles. Ho veia com un compromís similar al de casar-se. Però el client va demanar d’augmentar l’equip i ara ja som quatre. I la veritat és que els canvis que van venir després de contractar la primera persona ja no em van costar tant. Ara estic molt contenta.

Clar, perquè de fet en uns anys has passat de ser dissenyadora, a ser la teva pròpia cap, a ser cap dels altres, a fer funcions de recursos humans... Com et sents en tots aquests papers?

A vegades em fa pena perquè realment el que m’agrada és dissenyar però alhora estic aprenent tant...! Fins ara havia vist el disseny de moda des del punt de vista del treballador però ara el veig des del punt de vista de l’empresària, però com he estat com a treballadora abans tinc molt en compte això. Vaig treballar en agències i feia moltíssimes hores i ara és un aspecte que miro que no passi aquí. Miro de cuidar molt al meu equip.

M’han comentat que aquí a MODA22 ets la primera en arribar i l’última en anar-te’n. Creus que quan un negoci és teu creus que ho portes d’una altra manera i que costa menys dedicar-hi hores?

Penso que quan un té un negoci “s’auto-enganya” pensant que és lliure perquè ho portes tu però a la vegada potser treballes molt més que treballant per un altre, és veritat. Però com ho fas per tu, ho veus d’una altra manera.

També m’han comentat que sempre estàs de bon humor. Tu creus que això t’ha ajudat a prosperar i que ara tinguis el teu propi equip?

Jo crec que si. Tu notes quan tens un proveïdor que sempre està de bon humor i accessible i li demanes quelcom pel dia següent... És molt diferent tenir un proveïdor que treballi amb bona cara que no un altre que posi pegues. Jo entenia perfectament als proveïdors però, què triaràs? Un proveïdor que t’ho faci a desgana o un que treballi conjuntament amb tu i amb il·lusió? Crec que si que ha tingut bastant a veure a que ara mateix continuem amb els clients que tenim ara.

Imagino que amb els temps que corren també hauràs tingut alguns moments una mica més foscos però segur que també tens una frase que t’ajuda a animar-te. Quina és?

Doncs... És una que diu sempre el meu pare: ‘Endavant i crits’. És curiós perquè vam estar al OFFF Barcelona on hi havia molts experts i tots compartien les seves vivències i la frase de molts d’ells era ‘No seas vago, haz las cosas con amor’.

Ens podries explicar els teus plans de futur? Tant a curt com a llarg termini.

A mi m’agradaria en un futur arribar a viure del Disseny però que serveixi per comunicar optimisme, no purament comercial, sinó aportant quelcom donant un missatge. A més l’equip que tinc ara és molt positiu i molt optimista, hi ha química. Imagino que amb elles podríem fer quelcom així.

No sé si recordes el primer cop que vas sentir a parlar de MODA22, saps on eres?

Si, compartíem espai al 4rt pis amb una agència de publicitat. Ells havien ajudat amb la imatge gràfica de MODA22 i just jo havia d’augmentar l’equip, no podíem seguir junts i al comentar-ho ells em van comentar que s’obria aquest espai. I al moment vaig pensar ‘perfecte!’ i vaig baixar. Primer vaig parlar amb en Llorenç i després amb la Joy i em va encantar. Pot ser nosaltres no érem tan ‘dissenyadors de moda’ però trobava que era una idea genial. Pensava que si fos dissenyadora de moda aquest seria el lloc ideal, és el trampolí perfecte. El que no et poden ensenyar a l’escola de disseny aquí de seguida et poden oferir tota la informació i ajuda. De fet el primer que vaig fer va ser avisar a les meves amigues dissenyadores (riu).

Hi va haver quelcom en concret que et va fer decidir per MODA22?

Sobre tot el feeling amb la Joy. Quan vaig parlar amb ella em va encantar, havia mirat altres llocs però l’ambient no em convencia. I també l’espai. També fa molt que, la gent que ve aquí, està començant i està molt motivada amb la seva marca de moda, per tirar-la endavant, i vulguis que no, és una energia positiva.

Quin és el millor consell que t’han donat mai en el sector?

Sempre recordaré la frase del meu primer cap que un cop em va dir “Ante la duda, utiliza siempre Helvetica”. I això se’m va quedar gravat a foc.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page